Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa budyniowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1,5 litra
masło 1 łyżka
cukier 2 łyżki
budyś waniliowy lub śmietankow 0,5 torebki
cukier waniliowy
rozdrobnione herbarniki 1 opakowanie
żółtko jajek 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: zupa budyniowa

1 litr mleka zagotować z cukrem waniliowym i masłem. Gorące mleko wymieszać z budyniem rozpuszczonym w 1 szklance mleka. Żółtka utrzeć z cukrem i dodać do budyniu. Zupę podajemy posypaną herbatnikami .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 22.05.2011 22:45
pomysłowe
Małgorzata72 04.05.2011 19:23
to ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak