Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa krem szparagowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar z szparagów 1,5 litra
zimne mleko 3 łyżki
mąka ziemniaczana 1 łyżka
sól
cukier
śmietana 0,5 szkl
żółtko jajek
grzenki

Przepis i sposób przygotowania na: zupa krem szparagowy

Wywar zagotować, wlać mleko z mąką, doprawić do smaku. Po zdjęciu z ognia doprawić śmietaną wymieszaną z żółtkiem. Podawać oddzielnie z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zawadka 01.03.2012 10:39
ciekawe
Małgorzata72 02.05.2011 14:24
to może być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak