Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

paluszki z baraniny

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ząbek czosnku 3 szt
sól
pieprz
tłuszcz do formy
wędzony boczek 10 plastrów
Bułka tarta klasyczna Prymat
Majeranek suszony Prymat
liście sałaty
baranina 50 dkg
woda zimna 3 łyżki
cebula czerwona 1 szkl
jabłko winne 5 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: paluszki z baraniny

Mięso z czosnkiem mielimy, dodajemy przyprawy i wodę. Formujemy paluszki. Panierujemy w bułce tartej, układamy na plastrach boczku w blaszce. Wstawiamy do piekarnika na 20 minut. Po tym czasie dokładamy pokrojone w ćwiartki i bez gniazd nasiennych jabłka posypane majerankiem i wstawiamy na 15 minut. Podajemy na liściach sałaty posypane cebulą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata72 04.05.2011 19:19
no no brzmi nieźle

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak