Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczarki faszerowane boczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 40 dag
boczek 20 dag
cebula 3 szt
ząbek czosnku
sos sojowy 4 łyżki
oliwa
ocet winny 4 łyżki
szczypiorek 1 łyżka
cukier
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: pieczarki faszerowane boczkiem

Jedną cebulę i czosnek posiekaj, Wymieszaj z sosem sojowym, 2 łyżkami oliwy, octem i szczyptą cukru. Pieczarki oczyść odetnij trzonki, kapelusze skrop marynatą. Odstaw na 20 min. Pozostałe cebule obierz,pokrój w piórka, boczek w małą kostkę. Podsmaż razem z posiekanymi trzonkami i cebulą na oliwie. wymieszaj ze szczypiorkiem przypraw. Napełnij pieczarki i grilluj ok 10 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 23.11.2012 09:24
bardzo lubię takie pieczareczki
Juleczka20 09.11.2012 13:04
super
KasiaK90 29.05.2012 08:22
fajne:)
KasiaK90 29.05.2012 08:22
fajne:)
Patrycja33 11.06.2011 12:57
pieczarki są pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak