Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rukola z oliwkami i żurawiną

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rukola 1 opakowanie
żurawina
ziarno słonecznika
oliwa
ocet balsamiczny
sól
pieprz
pomidorki koktajlowe
Zioła prowansalskie suszone Prymat
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Rukola z oliwkami i żurawiną

Na półmiskach układamy rukolę, posypujemy oliwkami i pokrojonymi pomidorkami koktajlowymi.

Oliwę mieszamy z octem balsamicznym, wodą solą pieprzem oraz ziołami prowansalskimi i żurawiną i tak przygotowanym sosem polewamy rukolę.

Na wierzchu posypujemy ziarnem słonecznika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Koper 23.03.2012 22:12
fajne połączenie smaków
Małgorzata106 12.02.2012 19:53
super
aleksa123 29.08.2011 14:49
super
Katarzyna/kate1980 28.04.2011 21:24
świetny przepis
agnieszka214 27.04.2011 07:26
aetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak