Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

watróbka z ananasem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

plastry wątróbki 5 szt
zimne mleko 3,5 szkl
cebula 2 szt
sól
olej
pieprz
majeranek
mąka krupczatka 1 łyżka
zieleninka
ananas z puszki 7 szt

Przepis i sposób przygotowania na: watróbka z ananasem

Wątróbkę namoczyć w mleku, dodać pokrojoną cebulę w talarki. Odstawiamy na 30 minut. Na rozgrzanym tłuszczu smażmy wątróbkę. Układamy na półmisku, kładziemy na każdym plastrze plasterek ananasa. Posypujemy zieleniną. Wstawiamy do piekarnika. Odsączamy krążki cebuli obtaczamy w mące w smażymy na tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 04.09.2011 01:37
oj to chyba nie dla mnie, nie lubię ananasa w takich potrawach...
Małgorzata72 02.05.2011 14:22
ciekawe połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak