Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Diabelski szaszłyk

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wołowina 30 dag
kiełbasa pikantna 20 dag
cebula 4 małe
papryczka chili 4 szt
boczek 10 dag
sól
pieprz kolorowy
indyk 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Diabelski szaszłyk

Wołowinę i indyka pokrój w kostkę, kiełbasę pokrój na kawałki, końce natnij. Cebulę obierz, przekrój na pół, na patyczki nadziewaj wołowinę cebulę chili, kiełbasę, złożony plasterek boczku i indyka.. Oprósz solą i pieprzem, włóż na noc do lodówki.Szaszłyki ułóż na rozgrzanym grillu i piecz 30 min. kilka razy odwracając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 07.06.2011 19:47
rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak