Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety z makreli w śmietanie ze szczypiorkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makrela
śmietana
szczypiorek
masło
cebula
wino białe
sok z cytryny
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Filety z makreli w śmietanie ze szczypiorkiem

Na maśle zeszklić cebulę, zalać winem, śmietaną i gotować aż stanie się krem.Do gotowego kremu dodać pokrojony szczypiorek.Doprawić przyprawami.Skropione sokiem z cytryny oraz przyprawione filety włożyć do sosu , przykryć i gotować na lekkim ogniu przez 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 21.06.2011 22:22
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak