Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba z cebulką zapiekana w sosie śmietanowym

5.0
(38)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne 5 sztuk
cebula czerwona 2 sztuki
śmietana 18% 250 mililitrów
czosnek 3 ząbki
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
oliwa
ser żółty 80 gramów

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba z cebulką zapiekana w sosie śmietanowym

Cebule kroimy w kostkę i podsmażamy na odrobinie oliwy aż się zeszkli.

Filety rybne oprószamy solą i pieprzem.

Śmietanę mieszamy z ziołami, solą, pieprzem, wyciśniętym przez praskę czosnkiem oraz startym żółtym serem.

Na dnie natłuszczonego naczynia do zapiekania układamy podsmażoną cebule, na niej filety rybne, a całość zalewamy sosem śmietanowym.

Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 15-20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 23.07.2012 12:33
ciekawy przepis
bernadetta2 04.08.2011 13:39
inspirujące

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak