Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola 1 kg
żeberko 30 dkg
kiełbasa zwyczajna 50 dkg
boczek wędzony 30 dkg
koncentrat pomidorowy
sól
pieprz
pietruszka
kostaka rosołowa

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku

Wieczorem zalewamy fasolę i zostawiamy na noc. Rano wylewamy wodę zalewamy świeżą. Wrzucamy do fasoli żeberka (może być korpus z kurczaka), kostkę rosołową i gotujemy do miękkości fasoli. Kroimy kiełbasę i boczek. Pod koniec gotowania wrzucamy pokrojony boczek i kiełbaskę. Doprawiamy do smaku koncentratem pomidorowym, solą, pieprzem, pietruszką. Gdy fasolka będzie za rzadka możemy zagęścić wodą z mąką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zawadka 17.02.2012 13:45
fajowe
berys18 17.02.2012 12:08
smakowicie wygląda
berys18 17.02.2012 12:08
smakowicie wygląda
ewelinapac 26.11.2011 18:48
pycha
Smakosz6 23.08.2011 12:57
mmmmmmmmmmmmmmmmm
Smakosz6 23.08.2011 12:57
mmmmmmmmmmmmmm
Małgorzata72 23.05.2011 19:59
palce lizać!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak