Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik tarty

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło roślinne 1 miękkie
mąka 2 szklanki
kakao 2 łyżki
cukier 1/3 szklanki
żółtko jajek 2
proszek do pieczenia 1 płaska łyżeczka
ser biały 1 kg
cukier 1 szklanka
masło 1/2 kostki
mąka ziemniaczana mała łyżeczka
żółtko jajek 3
białko piana z 5 jaj ubita na twardo

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik tarty

1 masło roślinne, 2 szklanki mąki, 2 łyżki kakao 1/3 szklanki cukru, 2 żółtka i proszek do pieczenia zagniatamy to wszystko razem i włożyć na noc do lodówki do stwardnienia lub do 2 godz. do zamrażarki. Ser, szklankę cukru, 1/2 kostki masła, mąkę ziemniaczaną, 3 żółtka, oraz pianę ubitą na twardo wymieszać. Pierwszą część ciasta tą kakaową podzielić na dwie części. Z pierwszej rozwałkować na spód teraz wylewamy masę serową, a na to zcieramy drugą część ciasta na tarce jarzynowej. Można dodać rodzynki. Piec ciasto około godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena1110 24.05.2011 07:23
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak