Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyń ryżowy na słodko

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 3 szkl
cukier 2 łyżki
ryż 1,5 szkl
mąka ziemniaczana 2 łyżki
rodzynki 1/4 szkl
jajko 1 szt
Cynamon mielony Prymat 1/4 łyżeczki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1/8 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń ryżowy na słodko

W średniej wielkości rondlu wymieszaj zimne mleko, cukier, przepłukany na sicie ryż, mąkę ziemniaczaną, rodzynki i bardzo dokładnie rozmącone jajko. Na średnim ogniu, cały czas mieszając od dna, doprowadź do wrzenia. Kiedy potrawa zacznie lekko gęstnieć, zdejmij z ognia, zamieszaj, zawiń w kocyk, odstaw na 20 min. Nakładaj na talerze, posyp mielonym cynamonem i sproszkowaną gałką muszkatołowa.ą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 27.01.2014 07:14
fajny przepis
halinka1011 21.04.2011 10:10
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak