Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa kajmakowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko skondensowane 2 puszki
masło 1/3 kostki
orzechy włoskie 1 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: Masa kajmakowa

Mmleka w puszce włóż do garnka, zalej wodą i gotuj przez 3 godziny. Wyjmij i ostudź. Masło ubij na puszysty krem i stopniowo dodawaj do niego masę z ugotowanego mleka. Dokładnie wymieszaj, dodaj orzechy i ponownie wymieszaj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 15.07.2012 18:58
Super
agnieszka214 12.03.2012 08:13
świetne
agnieszka214 12.03.2012 08:13
świetne
smakoszek 30.08.2011 11:25
pyszna
halinka1011 21.04.2011 09:16
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak