Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz z wątróbki z grzybami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 50 dkg
olej 2 łyżki
pomidory 5 szt
grzyby 50 dkg
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
liść szałwi
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz z wątróbki z grzybami

Wątróbkę myjemy oczyszczamy z błon i kroimy w kostkę.Pomidory przelewamy wrzątkiem obieramy i drobno kroimy.Cebulę i czosnek siekamy.Na rozgrzanym oleju smażymy szybko wątróbkę,dodajemy cebulę i czosnek,grzyby oczyszczone i pokrojone na kawałki oraz posiekaną szałwię,mieszamy i smażymy jeszcze 4 min cały czas mieszając,następnie dodajemy pomidory i dusimy jeszcze 5 min,doprawiamy solą i pieprzem.Podajemy z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 19.09.2011 11:40
apetyczny
anemon 08.07.2011 07:49
Świetny pomysł.
Małgorzata113 21.04.2011 08:47
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak