Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa chrzanica

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chrzan starty 4 łyżki
boczek wędzony 15 dkg
kiełbasa 15 dkg
wędzonka 15 dkg
śmietana 1 szklanka
mąka 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżeczka
sól
jajko ugotowane na twardo 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: zupa chrzanica

Gotujemy wodę z boczkiem,kiełbasą i wędzonką,gdy będą już miękkie wyciągamy a do wywaru wlewamy mąkę wymieszaną ze śmietaną I MIESZAJĄC GOTUJEMY AŻ ZUPA ZGĘSTNIEJE,DODAJEMY CHRZAN SOK Z CYTRYNY SÓL I PIEPRZ DO SMAKU.BOCZEK KIEŁBASĘ I WĘDZONKĘ KROIMY W KOSTKĘ I WKŁADAMY DO ZUPY.PODAJEMY Z JAJKAMI UGOTOWANYMI NA TWARDO.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 20.06.2011 00:04
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak