Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz z indyka w sosie śmietankowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 2 szt
pieczarki 6 szt
śmietana 18 proc 1/2 kubka
mąka 3 łyżki
czosnek 3 ząbki
oliwa
sól
pieprz
bulion 1 kostka
indyk 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz z indyka w sosie śmietankowym

Filety myjemy i kroimy na kawałki,zanurzamy je na godzinę w oliwie z dodatkiem czosnku soli i pieprzu,następnie smażymy mięso na oliwie.Cebulę kroimy w ostkę i przesmażamy ją,pod koniec dodajemy pokrojone pieczarki.Gdy cebula się zeszkli dodajemy mąkę po minucie zalewamy bulionem i dodajemy śmietanę.Gdy sos zgęstnieje wrzucamy indyka i gotujemy razem na małym ogniu 10 min,doprawiamy do smaku.Podajemy z makaronem lub ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rybciia 05.02.2012 18:10
lubię gulasze :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak