Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa gulaszowa pikantna

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 80 dkg
cebula 6 szt
olej 4 łyżki
mąka 2 łyżki
Kminek mielony Prymat 1 łyżeczka
majeranek 1 łyżeczka
skórka z cytryny starta 1/2 szt
pomidory 2 szt
sól
natka pietruszki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
przecier pomidorowy 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: zupa gulaszowa pikantna

Mięso myjemy osuszamy i kroimy na małe kawałki.Cebulę obieramy siekamy i szklimy w rondlu na oleju,następnie przekładamy ją na talerz a pozostały olej rozgrzewamy i obrumieniamy mięso na dużym ogniu,do mięsa dodajemy podsmażoną cebulę kminek i majeranek,całość oprószamy mąką,wszystko mieszamy i smażymy 3 min,następnie wlewamy 2 szklanki wody dodajemy sól skórkę z cytryny i gotujemy.Dusimy mięso na małym ogniu ponad godzinę.Podczas duszenia stopniowo dolewamy wody ok 4 szklanki.Pomidory sparzyć obieramy je ze skórki a miąższ kroimy w kostkę i dodajemy do zupy i gotujemy,przyprawiamy papryką i cayenne.Przed podaniem posypujemy natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 05.10.2012 11:32
fajna
Krystyna32 13.05.2011 18:28
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak