Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolady ze schabu

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 0,5 kg
Musztarda chrzanowa Prymat 2 łyżki
ogórek kiszony 1 szt
cebula biała 1 szt
kabanos 1 szt
mąka 50 g
olej do smażenia 50 g
chrzan ze słoika 1 łyżka
sól do smaku
piprz do smaku
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Rolady ze schabu

1.Mięso rozbić na płaty, posypać solą i pieprzem.
2. Każdy posmarować musztardą.
3. Do środka włożyć:
- pasek ogórka,
- pasek cebuli.
- 0,5 kabanosa.

4. Zawinąć zrazy.
5. Obwiązać nitką lub spiąć wykałaczką.
6. Oprószyć mąką i obsmażyć.
7. Przełożyć do rondelka.
8. Dodać kostkę bulionową, łyżkę chrzanu, zalać wodą i dusić do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 10.08.2013 19:11
fantastyczne
Renataj 12.11.2012 18:14
Z kabanosem, musztardą - czyli na pikantnie - SUPER.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak