Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klops wołowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1
bułka 1
mięso wołowe 80dag
jajko 1
musztarda 1łyzeczka
szczypiorek 1pęczka
natka pietruszki 1pęczka
koperek pęczka
sól
pieprz
olej 4łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Klops wołowy

Bułke namoczyć w zimnej wodzie pare minut ,odcisnąć.Cebulę obrać,pokroić.Mięso ,bułke ,cebulę zmielić ,przełożyć do miski ,wymieszać z jajkiem i musztardą .Doprawić solą i pieprzem.Zieleninę umyć ,osuszyć i drobno pokroić .Uformować z mięsa wałek,obtoczyć go w posiekanej zieleninie.Wysmarować brytfanne olejem ,ułożyć na niej mięso ,polac z wierzchu olejem,wstawić do dobrze nagrzanego piekarnika,piec około 30min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

suzana 20.04.2011 10:50
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak