Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ruloniki wołowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina bez kości 60dag
ogórek kwaszony 1
słonina 25dag
grzyby suszone 4
mąka 3łyzki
śmietana 1\\4szkl
sól
pieprz
tłuszcz

Przepis i sposób przygotowania na: Ruloniki wołowe

Mięso pokroić na wąskie ,dość długie paski ,posypać solą i pieprzem,położyć na każdym wzdłuż cienki paseczek słoniny i w poprzek ćwiartkę kiszonego ogórka.Każdy plaster zwinąć w rulonik,obtoczyć w mące ,spiąć wykałaczką .Tak przygotowane ruloniki dobrze obsmażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu.Przełożyć do garnka ,podlać odrobiną wody ,dodać namoczone wcześniej suszone grzyby i dusić pod przykryciem ,aż mięso bedzię miekkie około 2godz.Rozrobić w kubku śmietanę,dolac do niej wywaru z mięsa ,rozmieszać ,dodac do sosu i jeszcze chwilę pogotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 26.09.2012 22:09
dobre
Natalia40 27.07.2011 21:14
pycha
suzana 20.04.2011 10:50
pomysłowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak