Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyjskie ziemniaki z kalafiorem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 50 dag
kalafior 1 szt
masło 3 łyżki
karkuma 1 łyżeczka
kminek 1/2 łyżeczki
chilli 1/4 łyżeczki
przecier pomidorowy 2 łyzki
bulion warzywny 1/5 szkl
sól do smaku
Imbir mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Indyjskie ziemniaki z kalafiorem

Ziemniaki obierz, umyj, pokrój na cienkie plasterki. Kalafior podziel na różyczki, umyj, obgotuj przez 3 min, odcedź. W płaskim garnku o grubym dnie rozgrzej masło, wsyp wszystkie przyprawy, zamieszaj, podpraż przez pół min mieszając. Włóż ziemniaki i kalafior, smaż mieszając przez 5 min. Dodaj przecier pomidorowy, 1/4 łyżeczki soli, wlej bulion. Przykryj garnek, duś na małym ogniu, aż jarzyny zmiękną (15-20). W razie potrzeby dodaj odrobinę wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 05.01.2014 10:01
apetyczne !!!
Marlena/Kinia 05.11.2011 10:40
ciekawa jestem smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak