Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka w biszkopcie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wędzona 60dag
mąka
tłuszcz
jajko 4
mąka 5łyżek
proszek do pieczenia 1łyżeczka
gałka muszkatołowa odrobina
sól łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka w biszkopcie

Szynkę pokroić w cienkie plastry,obtoczyć w mące .Oddzielić żółtka od białek ,ubić na sztywną pianę ,posolić ,dodać startą gałke muszkatołową ,żółtka i lekko mieszając wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia .Rozgrzać na dużej patelni tłuszcz ,plastry szynki maczać w cieście ,kłaść na wrzący tłuszcz i smażyć z obu stron aż bedą rumiane.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak