Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z sosem cebulowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 80dag
cebule 3
czosnek 2ząbki
rosół 1\\2szkl
olej 2łyżki
oregano
kminek
bazylia
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z sosem cebulowym

Schab umyć,natrzeć solą,pieprzem i zmiażdżonym czosnkiem ,posypać oregano ,bazylią i kminkiem .Wysmarować brytfanne masłem ,włożyć w nią schab ,na dno wlać kilka łyżek wody i piec w piekarniku około 1 1\\2godz w temp okolo 180C.Przyrządzić sos cebulę obrać ,drobno posiekać ,zrumienić na oleju ,nastepnie wlać pół szkl wody i dusić pod przykryciem .Miekką cebulę przetrzeć przez sito ,dodać kilka łyżek wody,dodać rosół ,zagotować.Mięso pokroić w plastry,ułożyć na półmisku .Sos podać w sosjerce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak