Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet rybny z warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 5 szt
marchew 1 szt
por 1 szt
imbir
sól
papryczka chili 1 szt
mąka ziemniaczana
sos sojowy

Przepis i sposób przygotowania na: Filet rybny z warzywami

Do szerokiego naczynia włóż rybę, wlej wodę, tak aby lekko przykrywała filety i krótko obgotuj, a następnie odcedź. Pora i marchewkę pokrój w cienkie paseczki.
Przygotuj sos: połącz wodę z mąką ziemniaczaną, dodaj pokrojoną w drobną kostkę papryczką i sos sojowy. Tak przygotowanym sosem zalej warzywa. Włóż do garnka rybę, połóż na niej warzywa i gotuj na wolnym ogniu pod przykryciem przez ok. 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak