Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki owocowe \"Kolorowanki\"

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

korpusy do babeczek
bita śmietana
brzoskwinie w puszce
galaretka malinowa
winogrona czerwone

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki owocowe \"Kolorowanki\"

Z braku czasu kupiłam gotowe korpusy (spody babeczek) i miłym zaskoczeniem był ich \"domowy\" smak:)
Galaretkę rozprowadzić w gorącej wodzie (250 ml!) i zostawić do ostygnięcia. Najlepiej przelać do miski lub formy, tak by potem z łatwością wycinać małe prostokąty. Brzoskwinie osuszyć z zalewy i pokroić. Babeczki napełniać bitą śmietaną, owocami i galaretką. Do dekoracji można użyć jeszcze czekoladowych serduszek lub posypać startą czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 31.07.2011 21:29
Wyglądają wspaniale.
RenataZ-et 03.07.2011 22:30
wyglądają cudnie!
gosia47-47 25.04.2011 20:59
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak