Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Morszczuk z patelni

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

morszczuk 2 filety
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko
mąka
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Morszczuk z patelni

Filety (nie do końca rozmrożone) umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki.Skropić sokiem z cytryny. Jajko roztrzepać i wymieszać z przyprawą do ryb (na oko). Rybę panierować w mące, jajku i bułce tartej (jak na kotlety). Smażyć na oleju na małym ogniu. Mniej więcej porcja dla 3 osób:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 26.04.2011 09:25
smaczne
gosia47-47 25.04.2011 20:59
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak