Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tortellini zapiekane pod beszamelem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tortellini 2 opakowania
Na sos:
masło 2 łyżki
mąka 1 czubata łyżka
śmietanka słodka 2 szklanki 12%
mleko 1/2 szkl
sól do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
ser żółty 40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Tortellini zapiekane pod beszamelem

Ulubione Tortellini gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Zanim się ugotuje przygotujemy sos. Roztapiamy na patelni masło, dodajemy mąkę i zasmażamy ją około 2 minuty. Dodajemy następne produkty cały czas mieszając. Śmietanę, około 4 czubatych łyżek startego żółtego sera, mleko. Przyprawiamy Kucharkiem, solą, pieprze, oregano, bazylią i tymiankiem.
Ugotowane tortellini odlewamy z wody przez sito i gorące wrzucamy do naczynia żaroodpornego. Zalewamy sosem i na wierzch trzemy resztę żółtego sera. Zapiekamy w rozgrzanym piekarniku do 180* przez około 30 -45 min. Tak żaby ser się zarumienił i powstała chrupiąca skórka. SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 29.08.2011 16:44
świetny pomysł
Dorota59 15.05.2011 11:54
pyszniutkie
gosia47-47 27.04.2011 14:05
fajne
Krystyna32 24.04.2011 07:34
super
jeta72 21.04.2011 17:48
Aż ślinka leci;)
Ania67 19.04.2011 21:13
Zjadłabym chyba całe
Emilia22 19.04.2011 19:54
prawdziwe cudeńko
Robert10 19.04.2011 19:53
ale pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak