Tortellini zapiekane pod beszamelem

Tortellini zapiekane pod beszamelem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tortellini

    2 opakowania
  • Na sos:

  • masło

    2 łyżki
  • mąka

    1 czubata łyżka
  • śmietanka słodka

    2 szklanki 12%
  • mleko

    1/2 szkl
  • sól

    do smaku
  • kucharek

    do smaku
  • ser żółty

    40 dag
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Ulubione Tortellini gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Zanim się ugotuje przygotujemy sos. Roztapiamy na patelni masło, dodajemy mąkę i zasmażamy ją około 2 minuty. Dodajemy następne produkty cały czas mieszając. Śmietanę, około 4 czubatych łyżek startego żółtego sera, mleko. Przyprawiamy Kucharkiem, solą, pieprze, oregano, bazylią i tymiankiem.
Ugotowane tortellini odlewamy z wody przez sito i gorące wrzucamy do naczynia żaroodpornego. Zalewamy sosem i na wierzch trzemy resztę żółtego sera. Zapiekamy w rozgrzanym piekarniku do 180* przez około 30 -45 min. Tak żaby ser się zarumienił i powstała chrupiąca skórka. SMACZNEGO :)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

misia53

29.08.2011 16:44
świetny pomysł

Dorota59

15.05.2011 11:54
pyszniutkie

gosia47-47

27.04.2011 14:05
fajne

Krystyna32

24.04.2011 07:34
super

jeta72

21.04.2011 17:48
Aż ślinka leci;)

Ania67

19.04.2011 21:13
Zjadłabym chyba całe

Emilia22

19.04.2011 19:54
prawdziwe cudeńko

Robert10

19.04.2011 19:53
ale pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat