Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka w panierce

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1 kg
sól do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
Przyprawa do żeberek z miodem Prymat do smaku
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
kostka rosołowa 1 szt
jajko 2 do panierowania

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka w panierce

Żeberka podzielić i dość mocno przyprawić. Włożyć na rozgrzany olej i smażyć, aż się zrumienią z każdej strony. Podczas smażenia podlewać niewielką ilością wody. Gdy się mocno zrumienią przekładamy do garnka, zalewamy wywarem ze smażenia oraz dodajemy tyle wody by zakryła mięso. Gotujemy, aż mięso będzie bardzo mięciutkie (około 1,5 godziny). Wyjmujemy mięso a do wywaru wrzucamy kostkę rosołową, zaklepujemy i mamy pyszny sos.
Natomiast mięso zanurzamy w jajku roztrzepanym z Kucharkiem a potem obtaczamy w bułce tartej. Następnie wkładamy mięso na rozgrzany olej, smażymy na złoty kolor i gotowe. SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna77 03.07.2011 17:56
pyszne
Ania67 19.04.2011 20:58
apetyczne
Robert10 19.04.2011 19:55
smakowite kęski

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak