Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rzepa w sosie rumianym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rzepy 2
cukier 2łyżeczki
olej 1łyżka
rosół 1szkl
masło 1łyżka
mąka 1łyżka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Rzepa w sosie rumianym

Rzepy umyć,obrać,pokroić w paski lub zetrzeć na tarce ,położyć na sicie.Zagotować wodę w garnku ,położyć na nim sito tak aby rzepa była zanurzona w wodzie i gotować przez pare minut.Wsypać cukier do rondla ,upalić na karmel ,dodać olej wrzucić rzepę przez chwile obrumienić na dość silnym ogniu ,nastepnie zmniejszyć ogień ,zalać rosołem i dusić pod przykryciem aż bedzie miekka.Na patelni rozgrzać masło,dodać mąkę,rozetrzeć ,rozprowadzić wywarem z rzepy lub rosołem rozetrzeć na gładką masę ,zasmażkę dodać do rzepy,zagotować.Doprawić pieprzem i solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak