Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kwaśny sos

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar mięsny 1 szklanka
cebula 5 dkg
śmietana 1/4 szklanki
mąka pszenna 1 łyżka
sól
cukier
ocet
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: kwaśny sos

Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę i gotujemy ją z liściem laurowym w wywarze z mięsa.Do wywaru dodajemy sól,cukier,ocet i chwilkę gotujemy na małym ogniu,następnie zagęszczamy zawiesiną z mąki i wody.Gotujemy ciągle mieszając.Podajemy do mięsa gotowanego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 25.05.2011 10:47
lubię na kwaśno, więc coś dla mnie :)
stokrotka 25.05.2011 08:30
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak