Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiąca sałatka z kapusty

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta główka
jabłko 1
boczek 8dag
ocet 2łyżki
olej 2łyżki
pieprz
sól
natka z pietruszki
szczypiorek

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiąca sałatka z kapusty

Kapustę umyć,pokroić w ćwiartki ,wyciąć głąb,liście poszatkować,włożyć do garnka.Wlać niewielką ilością wody ,posolić dusić na małym ogniu około 5min.Kapustę odcedzić na sitku,ostudzić.Włożyć do miski .Boczek pokroić w kostkę ,usmażyć na patelni.Dodac do niego octu ,ostudzić i wymieszać z olejem ,doprawić solą i pieprzem.Wymieszać z kapustą.Jabłko umyć pokroić na ćwiartki,usunąć gniazdo nasienne ,zetrzeć na grubej tarce ,wymieszać z kapustą .Natkę pietruszki ,szczypiorek,umyć ,osuszyc,drobno posiekać ,dodać do kapusty .Gotową sałatke przykryć odstawić na pół godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 15.10.2011 16:30
smacznosc

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak