Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa porzeczkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

porzeczki 50dag
woda 1 1\\3l
cukier 15dag
śmietana słodka 1\\6l
mąka ziemniaczna 1łyżka
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa porzeczkowa

Przebrane i opłukane porzeczki przetrzeć przez sito .Resztki przecieru ugotować w wodzie.Przecedzić dodać cukier make ziemniaczana rozmieszana z kilkoma łyżkami zimnej wody .Zagotować .Połączyć z przecierem i śmietaną.Doprawić sola do smaku .Podawać z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

izapozdro 19.04.2011 20:20
prosto,i smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak