Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybki puding bananowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 3 szklanki
żółtko surowe 3 szt
cukier 1 szklanka
mąka 1/4 szklanki
sól 1/4 łyżeczki
wanilia 1 laska
banan 3 szt
biszkopty okrągłe
śmietana kremówka 3/4 szklanki
cukier puder 1/8 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Szybki puding bananowy

Wymieszać mleko z żółtkami. Dodać cukier, mąkę i sół. Postawić na małym ogniu i gotować około 30 minut często mieszając. Jeśli po 20 minutach krem nie zaczął gęstnieć trzeba dodać 2 - 3 łyzki mąki. Laskę wanilii przekroić na pół, wyskrobać ziarenka i dodac je do gotowego kremu. Banany pokroić w plasterki. W miseczce ułożyć 1/3 kremu. Na to połowę pokrojonego banana i 2-3 herbatniki. Następnie znowu 1/3 kremu, reszte banana i znów herbatniki. Na wierzch położyć reszte kremu. Udekorować śmietaną ubitą z cukrem pudrem.
Smacznego!!!

--> porcja dla 6 osób
--> jeśli nie podajecie pudingu od razu można bo włoozyć na kilka godzin do lodówki i udekorowac bitą śmietaną tuż przed podaniem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megi 21.08.2012 17:36
super
Reda 07.01.2012 07:27
Rewelacja
krzycho2 12.05.2011 20:17
lubię to

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak