Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szpinak po florencku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szpinak 80 dkg
masło 3 dkg
sól szczypta
śmietana słodka 1/2 litra
czosnek 2 ząbki
rosół z kurczaka 4 łyżki
cebula 3 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: szpinak po florencku

Szpinak płuczemy i osuszamy,odkrawamy twarde części łodyżek.Cebulę dusimy na maśle,dodajemy bulion,solimy i dusimy pod przykryciem do miękkości.Smietanę gotujemy,dodajemy obrany czosnek ,gotujemy kilka minut i go wyciągamy i solimy.Liście kroimy w szerokie paski wkładamy do śmietany,mieszając gotujemy kilka sekund.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 09.07.2011 08:30
lubię szpinak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak