Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane polędwiczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa 1000 g
oliwa 0,5 szklanki
ocet balsamiczny 4 łyżki
czosnek 3 ząbki
rozmaryn 2 łyżeczki
sól do smaku
estragon 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane polędwiczki

Polędwicę myjemy, oczyszczamy z błon i osuszamy. Większe kawałki mięsa kroimy na pół.Mieszamy oliwę z octem balsamicznym, rozmarynem, estragonem i zmiażdżonym czosnkiem.Mięso dokładnie obtaczamy w marynacie i pozostawiamy na około 3-4h w lodówce.Na rozgrzany ruszt kładziemy polędwiczki i pieczemy z każdej strony na brązowo-złoty kolor. Dobrze przygotowane mięso powinno być soczyste, miękkie i różowe w środku.Podajemy z sałatą.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona45 30.07.2011 19:39
pycha
Natalia/tubisiek 25.04.2011 21:00
pyszne :)
Dorota59 22.04.2011 17:52
smaczne
Krystyna32 22.04.2011 06:49
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak