Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

selery z orzechami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

seler 80 dkg
boczek wędzony 10 dkg
olej 2 łyżki
bulion 1 szklanka
śmietana 1/4 szklanki
sok z cytryny 1 łyżka
sól
pieprz szczypta
cukier szczypta
orzechy laskowe 1 mielone
oregano 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: selery z orzechami

Selery myjemy i obieramy i kroimy w słupki,skrapiamy je sokiem z cytryny.W rondlu rozgrzewamy olej i smażymy na nim pokrojony w kostkę boczek,dodajemy selery i mieszamy,chwilę smażymy na dużym ogniu po czym zmniejszamy dodajemy sól pieprz i cukier,posypujemy oregano,dodajemy bulion mieszamy i dusimy pod przykryciem 15 min.Pod koniec wlewamy śmietanę,dodajemy orzechy i mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 28.08.2011 12:38
fajny pomysl
magical66 19.04.2011 16:44
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak