Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pleśniak

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szkl.
cukier 5 łyżek
margaryna 1 kost.
aromat migdałowy
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
jajko 6 szt.
dżem porzeczkowy
kakao 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: pleśniak

oddzielić białka od żółtek i do żółtek dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto podzielić na 3 części jedną zostawić troszkę większą i dać na spód blachy na to położyć dżem rozsmarować,do jedej z dwóch pozostałych części dodać kakao i wymieszać i wyłożyć na warstwę dżemu,ubić pianę z białek z odrobiną soli i 3/4 szkl.cukru na sztywno i wylać na ciemną warstwę na wierzch posypać pozostałą trzecią jasną warstwę i upiec w temp.180st.ok.30-40min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 23.06.2012 17:30
pyszne
Wafelek2601 12.01.2012 00:33
super ciacho
MAR3STA 19.04.2011 22:50
dawno nie jadłam takiego pysznego ciasta;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak