Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopiec Kreta

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier kryształ 0,5 szklanki
jajko 2 szt
mąka 1,5 szklanki
kakao 2 łyżki
woda 1,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Kopiec Kreta

krem:0,5 l śmietany kremówki,
3 łyżki cukru,
1 tabliczka gorzkiej czekolady,
3 duże banany,
sok z cytryny,
2 śmietano-fix,
5 kropli olejku migdałowego,
cukier waniliowy

Sposób wykonania:margarynę ,cukier,wodę i kakao rozpuszczamy.Po ostudzeniu wszystkie składniki mieszamy po kolei(białko ubijamy).Przekładamy do tortownicy .Pieczemy w 180st.ok.20-30 min.

Krem:Śmietanę ubijamy.Dodajemy smietano-fix i cukier waniliowy.Następnie olejek.Czekoladę trzemy i łączymy z ubita śmietaną.

W cieście wydrążamy dziurę łyżką ,zostawiając od brzegu 1 cm. i spód.Banany kroimy wzdłóż i układamy na spodzie.Skrapiamy cytryną,ab nie ściemniały.Na to wylewamy śmietanę formując kopiec.Pozostałości z wydrążonego ciasta,kruszymy i sypiemy na kopiec.Wstawiamy do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anka1 24.03.2012 12:11
kocham to ciasto . PYCHA
Seba 09.05.2011 11:38
smaczne
jogobella231
jogobella231 09.05.2011 11:36
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak