Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ruloniki z dorsza

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z dorsza 70 dkg
kajzerka 2 szt
mleko 1/2 litra
jajko 1 szt
cebula 3 szt
masło 6 dkg
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
oregano kilka gałązek
papryka konserwowa 1 szt
ogórki kiszone 2 szt
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: ruloniki z dorsza

Bułki moczymy w mleku,filety myjemy a następnie przepuszczamy przez maszynkę,dodajemy do nich namoczone bułki,cebulę obieramy siekamy i przesmażamy na rozgrzanej olejem patelce,dodajemy ją do masy ,dodajemy jajko i starannie wyrabiamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem i słodką papryką.Na desce posypaną bułką tartą wałkujemy masę i kroimy w prostokąty.Oregano myjemy i osuszamy,obrywamy listki.Paprykę i ogórki kroimy w cienkie paski,na każdy prostokąt kładziemy po jednym kawałku papryki ogórka i listku oregano.Formujemy małe ruloniki,na patelni rozgrzewamy masło,każdy rulonik posypujemy bułką tartą i smażymy ze wszystkich stron na rumiano.Podajemy z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak