Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Prażochy dziadziusia

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mąka 4 łyżki
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Prażochy dziadziusia

Obrane i wypłukane ziemniaki gotować w osolonej wodzie. Kiedy będą już na wpół miękkie, wsypać mąkę, przykryć garnek, gdy ziemniaki się ugotują, zdjąć pokrywkę, potrzymać jeszcze chwilę garnek na małym ogniu celem odparowania resztek wody. Następnie ugnieć ziemniaki na gęstą jednolitą masę. Przełożyć na patelnie i podsmażyć tak aby od spodu powstała chrupiąca warstwa. Można jeść prosto z patelni tak najlepiej smakują:) Smak mojego dzieciństwa

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

parysek10 30.07.2012 18:32
okropieństwo
jogobella231
jogobella231 09.05.2011 11:37
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak