Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka fasolowo-pomidorowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidor 6 dużych
ser żółty 40 dag
czosnek 3 ząbki
majonez
fasola 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka fasolowo-pomidorowa

Pomidory obieramy ze skórki, polewamy wrzątkiem a następnie zimna wodą. Kroimy w kostkę. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Czosnek przeciskamy przez praskę. Sałatkę układamy warstwami: połowę fasoli przykrywamy cienką warstwą majonezu i równomiernie posypujemy połową czosnku. Wykładamy 1/2 pomidorów i posypujemy połową sera, smarujemy majonezem i posypujemy dużą ilością bazylii. Czynność powtarzamy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 12.07.2012 11:33
smaczna
Patrycja33 19.04.2011 16:23
musi być niesamowita

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak