Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

galareta mięsna

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna 40 dag
Liść laurowy suszony Prymat
sól
białko 1 szt.
ocet 1 łyżka
cielęcina z kością

Przepis i sposób przygotowania na: galareta mięsna

Mięso umyć, osuszyć, nastawić do gotowania, zalewając dwoma litrami wody, w trakcie gotowania mięsa osączyć, umyć, obrać i opłukać warzywa. Dodać do gotującego się mięsa, pod koniec gotowania dodać listek laurowy. Ugotować- podczas gotowania nie dolewać wody. Powinno odparować ok. ½ litra płynu. Po ugotowaniu odcedzić. Wywar sklarować: dodać ocet i lekko podbite białka, podgrzać, gdy białko się skłacz kuje, odstawić i przecedzić przez sito wyłożone płatkiem płótna. Mięso i warzywa estetycznie pokroić, ułożyć ozdobnie w salaterce i zalać przecedzonym, sklarowanym wywarem, pozostawić do zastudzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

piter 25.11.2011 23:50
rewelacja
ewelina/bunia 06.07.2011 10:23
pycha
matii6 02.05.2011 21:27
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak