Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukiniowe ruloniki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 15 dag
tuńczyk kawałki w oleju
ząbek czosnku
szczypiorek
sól
pieprz
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Cukiniowe ruloniki

Cukinie kroimy wzdłuż w cienkie plastry. Kostkę rosołową rozpuszczamy w 1/2 l wrzątku i wkładamy plastry cukinii got. 5 min. , dokładnie osączamy. Ryż gotujemy, studzimy i mieszamy z ryżem. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i doprawiamy.Cukinię zwijamy w ruloniki, zostawiając wolny środek, wypełniamy farszem. Szczypiorek myjemy osączamy, dekoracyjnie zawiązujemy wokół ruloników.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 04.06.2011 09:06
mm ciekawe i zapewne dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak