Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

klopsiki grzybowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby 45 dag
margaryna 1 łyżka
cebula 1 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
jajko 3 szt.
sól
pieprz
natka pietruszki
olej 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: klopsiki grzybowe

Cebulę obrać, wyplukać i posiekać następnie podsmażyć na rozgrzanej margarynie na złoty kolor. Oczyścić grzyby, pokroić, dodać do cebuli i dusić razem ok. 15 minut do momentu odparowania soku. Grzyby i cebulę połączyć z tartą bułką, dodać jajko, dobrze wymieszać, doprawić przyprawami i dodać posiekaną natkę pietruszki. Formować klopsiki, smażyć na gorącym oleju z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak