Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biała kiełbasa w słoikach

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 3/4 kg
boczek 1/4 kg
wołowina 25 dkg
czosnek 4 ząbki
majeranek 2 łyżki
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Biała kiełbasa w słoikach

Łopatkę zmieliłam dość grubo małymi partiami w blenderze, boczek drobniej, a najdrobniej wołowinę. Wymieszałam wszystko w misce, dodałam przeciśnięty przez praskę czosnek. Wsypałam pieprz (sporo) i majeranek. Dodałam kilka łyżek przegotowanej zimnej wody, żeby się dobrze wyrabiało. Wyrabiałam mięso w misce ręką, tak długo, aż połączyło się w gładką masę.
Po wypróbowaniu, dosoliłam jeszcze trochę i włożyłam mięso ciasno do słoików.
Słoiki wstawiłam do garnka z wodą do 3/4 ich wysokości i gotowałam na niewielkim ogniu 45 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 28.11.2011 08:23
uwielbiam domowe wyroby
ben-ka 27.11.2011 16:26
To by mi bardzo smakowało:)
Ewa111 23.10.2011 18:25
taka swojska jest najlepsza
MAR3STA 07.05.2011 23:36
podoba mi się, też wypróbuję;)
SmacznaPyza 29.04.2011 09:33
świetny pomysł! muszę wypróbować
monika154 24.04.2011 13:49
smaczne
Katarzyna/kate1980 21.04.2011 16:08
ciekawy pomysł
ada12302 20.04.2011 22:36
bardzo lubię
romanrafal
romanrafal 20.04.2011 15:16
ciekawe
patusia 19.04.2011 10:23
Pycha tak do chleba na kanapki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak