Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 1/2 kg
pomidory z puszki
cebula
kiełbasa

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku

Fasolę zalewamy gorącą wodą i pozostawiamy na noc.
Drugiego dnia: fasolę gotujemy do miękkości, w drugim garnku gotujemy kości schabowe, pod koniec dodajemy przesmażoną pokrojoną w kosteczkę cebule i ewentualnie kiełbasę. Mięso z kości obieramy , dodajemy do wywaru , dodajemy puszke pomidorów i fasolę, wszystko mieszamy , doprawiamy do smaku majerankiem, bazylią chilii i słodką papryką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak