Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka truskawkowo-waniliowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 250 g
jajko 4 szt
masło 150 g
cukier 100 g
sok z cytryny 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 4 łyżeczki
kisiel truskawkowy 1 z cukrem
serek homogenizowany 250 (waniliowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Babka truskawkowo-waniliowa

Jajka utrzeć z cukrem do białości, dodać miękkie masło i ciągle miksując (na najwyższych obrotach) stopniowo dosypywać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kisielem. Na końcu dodać serek i sok cytrynowy. Miksować, aż składniki się połączą. Ciasto wyłożyć do formy (dużej keksówki) wysmarowanej margaryną i wysypanej bułką tartą. Piec ok 50 minut w temp 180 stopni (bez termoobiegu).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 11.06.2012 23:48
świetna z niej babka:)
novita23 20.04.2011 15:55
mniaaamm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak