Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mazurek pomarańczowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 3 szkl.
margaryna 3/4 kost.
jajko 2 szt.
cukier puder 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Pomada:
pomarańcze 4 szt.
migdały słupki 10 dkg.
cukier 3/4 szkl.
woda 1/2 szkl.
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: mazurek pomarańczowy

zagnieść kruche ciasto,rozwałkować,nakłuć widelcem przed upieczeniem i upiec,pomarańcze nakłuć w kilku miejscach i ugotować na miękko,wyjąć z wody wystudzić i pokroić w plastry lub kawałki.z cukru i wody zrobić syropi podsmażyć na nim lekko pomarańcze po czym wyłożyć na ciasto,migdały posypać po wierzchu jeśli są w całości to sparzyć,obrać ze skórki i pokroić w słupki,wstawić do letniego piekarnika aby się podusił.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 18.08.2013 08:17
rewelacyjne ciacho
Wafelek2601 17.03.2013 09:43
Musi być pyszny
Łukasz15 06.03.2012 09:16
smaczny
Angelika10 27.12.2011 23:19
pyszny
Grazyna0211 04.05.2011 14:36
pycha!
MAR3STA 21.04.2011 22:10
smaczny!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak