Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik z dziurkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1kg
miód 40dag
cukier 40dag
sól szczypta
masa kakaowa lub chałwowa
rum

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik z dziurkami

Miód z cukrem zrumienić ,ostudzić i wlać do mąki wymieszanej z sodą .Dodac rozmącone jajka ,szczyptę soli i dobrze wyrobić ciasto ręką.Wstawić na 10godz do lodówki.Rozwałkować ,przełożyć na wysmarowaną tłuszczem blachę i piec ok 60min w dobrze nagrzanym piekarniku.Po ostygnieciu skropić ciasto rumem i przełożyć masą kakaową lub chałwową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak